Pogled iz kuhinje

Često smo uvjereni da Bog blagoslivlja samo velike Božje sluge i da mi našim služenjem ne možemo primiti mnogo blagoslova. Moje je iskustvo suprotno...

Sada već više godina tijekom kampa služim u kuhinji. Nije to neka uzvišena služba. Dan mi počinje ranije nego ostalima i dok ujutro dolazim u kuhinju, iz crkve dopiru glasovi pojedinaca u molitvi; i već primam blagoslov. Tijekom dana mnoga djeca dođu na vrata kuhinje s mnogim pitanjima, osmijehom i ja sam opet blagoslovljena. Dok kroz prozor kuhinje gledam djecu kako se igraju, vjeroučitelje i ostale radnike kako se trude, moje srce preplavljuje toplina Božje ljubavi. Kako dan ide kraju i sve više osjećam umor u tijelu, dolazim na večernja bogoslužja, sjedam u zadnje redove i ne mogu se prestati radovati. Promatram djecu kako slave Boga, dolaze u suzama pred Njegovo lice i kroz sve to primam neopisiv blagoslov koji obuzima cijelo moje biće i um.
I na kraju ostaje samo molitva: Gospodine, blagoslovi svako ovo dijete da jednoga dana ta djeca budu tvoje sluge koji će Te proslaviti i koje ćeš Ti blagosloviti!

Ljubica

Komentari 0