Razmišljanja nakon molitve

Molitva... Mnogi pripadnici raznih vjeroispovijesti mole. Za mnoge je molitva napamet naučen sadržaj kojega izgovaraju u određeno vrijeme i smatraju da su time izvršili svoju obvezu prema Bogu.

Ali, naravno da Bogu ne trebaju naše formalne, naučene molitve. Molitva je, kao najvažnije od svega, potrebna radi nas samih jer nas uvodi u duhovnu prisnost s Bogom. Bez toga smo mrtvi kršćani koji samo pripadaju nekoj crkvi.

I danas sam molila... Zapravo, to nije bila molitva, već izlijevanje duše pred Bogom. Svi propusti, sve nedoumice, sve sumnje, sve brige su izrečene pred Bogom.

Kakav je mir došao nakon toga! Ono što je prije izgledalo tako teško, sada više nije. Ono što je prije opterećivalo moju dušu, nestalo je jer je Isus to uzeo na se. Svi grijesi i promašaji predani su Isusu i Njegova ih je krv sve oprala. Sad ponovo imam razlog da se radujem jer sam slobodna.

Iznova i iznova dolazim do spoznaje koliko mnogo imam u Bogu. A kako se ponekad teško natjeram na molitvu! Koliko propuštam kada ne nalazim dovoljno vremena za molitvu... Dok mi naizgled sve dobro ide i razni poslovi me zaokupe, Bogu ostavljam samo formalno i kratko vrijeme. Tada se tješim: ja ipak molim, izvršila sam i tu zapovijed. O, kako samu sebe varam! Imam samo mrvice, a mogla bih imati izobilje.

Ali hvala Bogu što mi On govori i privlači k sebi na sve moguće načine, dok ponovno ne dođem u pravo zajedništvo s Njim.

I onda iznova shvaćam da je Isus svjetlo svijeta; svjetlo koje daje život i rasvjetljava svaku stranu mog života.

“Ja sam svjetlo svijeta. Tko mene slijedi, neće hoditi u tami, nego će imati svjetlo života.“ Ivan 8:12
Da, amen.

V.

Komentari 2

Jurica

Molitva je blago koje još trebamo istražiti. Zato su učenici Isusa tražili:"Nauči nas moliti! "Ohrabren sam ovim tekstom da zaronim još dublje u molitvu. 

Xenos

Kao što je mudri čovjek rekao: "Nema kruha bez molitve!"