Izjava o privatnosti

Kakve podatke skupljamo? 

Web-stranica www.kpc-vz.hr za potrebe poslovanja skuplja sljedeće osobne podatke: ime i prezime, adresu i mjesto prebivališta, adresu elektronske pošte, lozinku u šifriranom obliku te ostale podatke koje korisnik unese u obrasce na web-mjestu www.kpc-vz.hr. Web-stranica www.kpc-vz.hr ne odgovara za točnost podataka koje korisnik unese. 

Web-stranica www.kpc-vz.hr može na korisnikovo računalo spremiti i druge kolačiće, kao što su identifikaciju korisnika (za prepoznavanje korisnika prilikom sljedećeg posjeta) i kolačiće sistema Google Analytics (analiza posjeta web-stranici). Kolačići se pohranjuju na računalu korisnika.

Način i namjena obrade osobnih podataka 

Korištenjem web-mjesta www.kpc-vz.hr korisnik se slaže s trenutno važećim pravilima i općim uvjetima, objavljenima na tom mrežnom mjestu. Na tom mjestu korisnik može redovito pratiti eventualne promjene općih uvjeta i pravila te vezano s tim način i namjenu obrade prikupljenih osobnih podataka. 

Web-stranica www.kpc-vz.hr kao operater podataka može ih u anonimiziranom obliku koristiti u cilju statističkih analiza. Podatke o korisnicima Web-stranica www.kpc-vz.hr ni u kom slučaju neće predati neovlaštenim osobama. 

Registracija korisnika

U web-mjesto www.kpc-vz.hr pojedinac se može prijaviti kao registrirani korisnik. Registrirani korisnici u postupku registracije prosljeđuju zahtijevane podatke. Svaki registrirani korisnik dobije svoje korisničko ime i lozinku, koja je tajna. Korisnik je dužan jamčiti da će svojim korisničkim imenom i lozinkom upravljati isključivo on sam, odnosno osoba koju je on ovlastio. Svaki korisnik osobno odgovara za sadržaj koji upisuje na www.kpc-vz.hr.

U slučaju da se korisnik registrira, web-mjesto www.kpc-vz.hr upisane će podatke do opoziva koristiti za obradu korisnikove narudžbe. Web-mjesto www.kpc-vz.hr podatke čuva do opoziva ili odjave sukladno hrvatskom zakonodavstvu. Korisnik se može bilo kada pismeno odjaviti mailom poslanim na info@kpc-vz.hr. U slučaju da korisnik želi izbrisati korisnički račun, e-obavijest mora sadržavati sljedeće podatke: naslov poruke treba biti Ukidanje korisničkog računa; u sadržaju narudžbe mora biti navedeno ime i prezime korisnika, adresa i elektronska adresa na koju se korisnik registrirao; poruka mora biti poslana s elektronske adrese s koje se korisnik prijavio kao registrirani član. 

Kontaktni obrasci i posredovanje e-poruka 

Korisnik može specifična pitanja web-mjesta www.kpc-vz.hr postaviti i posredstvom kontaktnih obrazaca ili e-adresa objavljenih na web-stranici i na taj način operateru povjeriti navedene podatke. Oni će se koristiti za rješavanje korisnikovih pitanja. E-adrese navedene na web-stranici nisu osobne, nego poslovne e-adrese. Dakle, nisu vezane uz jednu fizičku osobu nego podatke posredovane na taj način mogu obrađivati različite osobe – u cilju brzog i učinkovitog rješavanja korisnikova pitanja. Slanjem e-poruke putem web-obrasca ili na adrese navedene na tom web-mjestu, korisnik se slaže s općim uvjetima korištenja web-mjesta www.kpc-vz.hr.

Prava korisnika 

Korisnik bilo kada može zamoliti za upoznavanje s osobnim podacima koje operater obrađuje, njihovo ograničavanje, brisanje, ispravljanje ili prijenos podataka. Bilo kakva pitanja u vezi čuvanja osobnih podataka na web-stranici www.kpc-vz.hr može adresirati i na elektronsku adresu info@kpc-vz.hr.

Kako osiguravamo sigurnost podataka 

Podaci koje korisnik posreduje preko obrazaca na stranicama www.kpc-vz.hr ili nekako drugačije (e-porukom, telefonom i dr.), povjerljivi su i obrađuju se u skladu s važećim hrvatskim zakonodavstvom. Osobne će podatke web-mjesto www.kpc-vz.hr čuvati te će sprječavati njihovu zloupotrebu. Osobni će se podaci koristiti samo za namjene za koje je korisnik dao svoju suglasnost. Pristup osobnim podacima imaju samo osobe koje je web-mjesto www.kpc-vz.hr  korisničkim imenom i lozinkom za to ovlastila (zaposleni, ugovoreni partneri). Za čuvanje osobnih podataka odgovoran je i sam korisnik, koji se mora pobrinuti za čuvanje svojega korisničkog imena i lozinke. 

Web-mjesto www.kpc-vz.hr  za prijenos svih osobnih podataka korisnika koristi tehnologiju SSL, koja vodi računa o kodiranju svih informacija poslanih narudžbom.

Posredovanje podataka ovlaštenim partnerima 

Podaci koje korisnik povjeri operateru povjerljivi su. Web-mjesto www.kpc-vz.hr ne posreduje ih neovlaštenim trećim osobama. Osobne podatke može posredovati povjerenja vrijednim partnerima ili po zakonskoj dužnosti, sukladno s važećim Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Podaci mogu biti posredovani: 

Svi partneri koji imaju pristup osobnim podacima obavezani su brižno postupati s njima u skladu s europskim zakonodavstvom. 

Odobrenje 

Korištenjem web-stranice www.kpc-vz.hr korisnik se slaže s općim uvjetima korištenja objavljenima na toj web-stranici. Na toj web-stranici korisnik može redovito pratiti eventualne promjene općih uvjeta te posljedično način i namjenu obrade prikupljenih osobnih podataka.

Operater osobnih podataka je: KPC Varaždin, Trenkova 28

Eventualna pitanja o privatnosti i obradi osobnih podataka možete poslati na info@kpc-vz.hr.